Läs gärna under rubriken "Hur mycket is behöver jag?" under produktfönstret så att du hittar den perfekta ismaskinen för just din verksamhet. Vid eventuella funderingar, ring direkt till oss på 08-887018 eller mejla till: order@inoxstorkok.se
Den genomsnittliga mängden gäster per dag ihop med kökets dagliga användning ger dig en bild över hur mycket is du behöver under en period av 24timmar. Att försäkra sig om att företaget alltid har is till sitt förfogande kräver ett noggrant övervägande av lagringsutrymme och produktionskapacitet.
En binge som är för stor resulterar i stora mängder smält is, vilket kostar pengar. Men en för liten binge innebär att du kommer att få slut på is under rusningstiderna/högsäsongen, vilket kostar kunder. Nyckeln är att finna en god balans mellan is-produktion och lagring.
Den viktigaste saken att komma ihåg är att det är billigare att lagra is än att göra den. Med andra ord, en större binge som lämnar kvar is efter det att toppen av efterfrågan nåtts är mer effektiv än en ismaskin som behöver producera is hela dagarna för att hinna med.
När du bestämmer dig för vilken ismaskin du ska köpa, ta då också med i beräkningen din framtida tillväxt. En bra ismaskin, om den sköts korrekt, håller i åtminstone 10 år, under den tiden så växer också förhoppningsvis din restaurang. Det är oftast en god idé att lägga på ca 10% – 20% av din användning vid högsta efterfrågan, för att räkna in din framtida tillväxt. Vissa ismaskiner kommer dessutom med staplingsbar binge vilket tillåter dig att lägga till mer lagringsutrymme då ditt behov av is ökar, vilket ger mer flexibilitet.
Olika ismaskiner gör olika former av is, den typ av is som du väljer är den som är lämpligast för de olika behoven i din restaurang, eller ditt storkök.
Iskuber:
Isflake:
Klump is:
Ismaskiner tillämpar två olika metoder för att kyla vatten till is: vattenkylning och luftkylning. Både ismaskin med vattenkylning och ismaskin med luftkylning har sina för- och nackdelar.
Luftkyld Ismaskin:
Vattenkyld Ismaskin:
Större luftkylda ismaskiner som producerar mer än 225 kg is per dag kan utrustas med en kondensor på en avskild plats. En avskild kondensor är placerade bort från bingen eller dispensern, oftast på ett tak.
Avskild kondensor:
En ismaskin är i de flesta fall utrustade med anti-mikrobiell beklädnad i de områden där is skapas och lagras. Denna beläggning hindrar tillväxt av bakterier, mögel och alger. Det är ändå mycket viktigt att regelbundet rengöra din ismaskin. Gör noggrant rent bingen och produktionsdelarna åtminstone en gång i månaden med rengöringsmedel för ismaskiner.
Rengör också kondens-fläkten (på luftkylda modeller) regelbundet samt luftfiltret, om din ismaskin har ett sådant. På både luftkylda och vattenkylda ismaskiner, rensa vattenförbindelser regelbundet för att förhindra uppbyggnad av mineraler eller bakterier.
Att installera ett vattenfilter i en ismaskin har blivit standard under de senaste decennierna. De flesta tillverkarna aktivt uppmuntrar att lägga till en vattenfiltrering i din ismaskin och utökar garantin med upp till två år om du installerar korrekt vattenfilter i ismaskinen.
Filtrerat vatten:
Produkten har blivit tillagd i varukorgen